Kun on sadepäivä, ei voi tehdä mitään, ainakaan ulkona pihatöitä. Leivoin siis paljon pullaa.

Pullataikina:

Litra laktoositonta kevytmaitojuomaa

2 palaa hiivaa

2 tl suolaa

2 dl sokeria

2 kananmunaa

2 rkl kardemummaa

vajaa 2 kg Tyngän myllyn vehnäjauhoja, joista osa

(n. 400 g) Spelttivehnäjauhoja

200 g laktoositonta leivontamargariinia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitojuomaan. Lisää suola, sokeri, muna ja kardemumma sekoittaen joukkoon. Lisää vatkaten osa jauhoista. Lisää loputkin jauhot ja alusta taikina. Lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Alusta, kunnes taikina irtoaa käsistä. Peitä leivinliinalla ja laita lämpimään paikkaan kohoamaan. Anna kohota kaksinkertaiseksi, n. ½ - 1 tuntia.

Jaa taikina neljään osaan ja leivo pikkupulliksi.

 

Yhdestä neljäsosasta tein Vaniljapullia, yhdestä tavallisia pikkupullia, yhdestä kookoskierrepullia ja lopusta korvapuusteja.

 

Vaniljapullat                                                  

1/4 pullataikinaa

Vaniljakiisseli:

4 dl laktoositonta maitojuomaa (käytin rasvatonta)

2 rkl perunajauhoja

1 kananmuna

½ dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

Mittaa vaniljakiisselin ainekset vaniljasokeria lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna seos sitä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Nosta kattila liedeltä ja mausta seos vaniljasokerilla.

Tee pullataikinasta juhlavia kierrepullia: Kaulitse taikina levyksi. Sivele päälle pehmeää margariinia. Taita levy kahtia. Leikkaa n. 1½ cm levyisiksi suikaleiksi, jotka kieputat kierteelle. Anna pullien kohota. Paina jauhotetulla juomalasilla syvennys kohonneiden pullien keskelle. Voitele kierteiset reunat kananmunalla. Täytä pullien syvennykset vaniljakiisselillä.  Paista 225°C uunissa n. 10 min.

 

Kookoskierrepullat:

1/4 pullataikinaa.

Kauli taikina levyksi. Levitä taikinalevylle pehmeää margariinia. Ripottele levylle 1-2 rkl hienoa sokeria, 1 rkl vaniljasokeria, n. 1 dl kookoshiutaleita. Taita levyn alareuna levyn keskelle ja sitten ylä osa sen päälle. Siis kolmeen osaan. Leikkaa levystä taikinapyörällä suikaleita ja kierrä ne pulliksi. Kohota pullat, voitele munalla ja ripottele pinnalle väriraesokeria. Paista 225 °C n. 10 min.

 

Kenetkähän kutsui kahville?