Arabialainen maustekakku
200 g voita
3 ½ dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
¼ tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 dl kevytkermaa
3 tl konjakkia
1. Hiero rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen seosta hyvin sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet: vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, ja mausteet ja sekoita ne vuorotellen kevytkerman kanssa taikinaan. Lisää lopuksi konjakki ja sekoita.
2. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kypsennä 175° C noin 1 tunti.
Kakku on maukas ja säilyy hyvin. Sen voi myös pakastaa.
Päällys:
25 g voita sulatettuna
4 rkl vahvaa kahvia
2 rkl konjakkia
1 pkt (4 dl) tomusokeria, johon on sekoitettu
1 rkl kaakaojauhetta.
Sekoita aineet ja valuta kakulle ennen tarjoilua.
Halutessasi voit koristella kakun halkaistuilla punaisilla säilykekirsikoilla.
Kommentit