Arabialainen maustekakku


2149933.jpg

 

200 g voita

3 ½ dl sokeria

3 munaa

5 dl vehnäjauhoja

¼ tl leivinjauhetta

½ tl soodaa

1 tl kanelia

1 tl vaniljasokeria

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

2 dl kevytkermaa

3 tl konjakkia

 

1. Hiero rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen seosta hyvin sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet: vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, ja mausteet ja sekoita ne vuorotellen kevytkerman kanssa taikinaan. Lisää lopuksi konjakki ja sekoita.

 

2. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kypsennä 175° C noin 1 tunti.

 

Kakku on maukas ja säilyy hyvin. Sen voi myös pakastaa.

 

 

Päällys:

 

25 g voita sulatettuna

4 rkl vahvaa kahvia

2 rkl konjakkia

1 pkt (4 dl) tomusokeria, johon on sekoitettu

1 rkl kaakaojauhetta.

 

Sekoita aineet ja valuta kakulle ennen tarjoilua.

Halutessasi voit koristella kakun halkaistuilla punaisilla säilykekirsikoilla.