Vielä ehtii hyvin leipomaan perinteisen hedelmäkakun jouluksi.

2130337.jpg

Tässä moneen kertaan testattu ohjeeni:

Englantilainen hedelmäkakku

 

250 g voita

2 ½ dl sokeria

4 munaa

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

100 g punaisia kirsikoita

200 g hedelmäsekoitusta (sukaatti, kirsikka, meloni, papaija, appels.kuori tms.)

1 dl rusinoita

4-5 rkl tummaa rommia

100 g hasselpähkinärouhetta

 

Laita edellisenä iltana rusinat likoamaan rommiin.

 

Seuraavana päivänä:

Erota jauhoista n. 1 dl ja jauhota sillä paloitellut hedelmät ja rusinat.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen välillä hyvin sekoittaen. Lisää jauho-leivinjauhoseos ja jauhotetut hedelmät. Sekoita taikina hyvin. Kaada se voideltuun kookoshiutaleilla jauhotettuun rengasvuokaan. Paista 150-170°C :ssa n. 1 t 15 min. Kumoa kakku jäähtyneenä vuoasta.

 

Säilytä kakkua jääkaapissa folioon käärittynä 1-2 viikkoa, jolloin kakku on parhaimmillaan.