Tässä moneen kertaan testattu ohjeeni:
Englantilainen hedelmäkakku
250 g voita
2 ½ dl sokeria
4 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g punaisia kirsikoita
200 g hedelmäsekoitusta (sukaatti, kirsikka, meloni, papaija, appels.kuori tms.)
1 dl rusinoita
4-5 rkl tummaa rommia
100 g hasselpähkinärouhetta
Laita edellisenä iltana rusinat likoamaan rommiin.
Seuraavana päivänä:
Erota jauhoista n. 1 dl ja jauhota sillä paloitellut hedelmät ja rusinat.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen välillä hyvin sekoittaen. Lisää jauho-leivinjauhoseos ja jauhotetut hedelmät. Sekoita taikina hyvin. Kaada se voideltuun kookoshiutaleilla jauhotettuun rengasvuokaan. Paista 150-170°C :ssa n. 1 t 15 min. Kumoa kakku jäähtyneenä vuoasta.
Säilytä kakkua jääkaapissa folioon käärittynä 1-2 viikkoa, jolloin kakku on parhaimmillaan.
Kommentit