1832992.jpg


Juustosarvet

 

24 kpl

 

4 dl            kevytmaitoa

1 pala         hiivaa

1 rkl           hunajaa (tai sokeria)

½ tl            suolaa

n. 8 dl        vehnäjauhoja

100 g         voita  (minä käytin Becel juoksevaa)

300 g         juustoraastetta (Mustaleima tmv.)

 

Voiteluun    munaa

 

Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, hunaja, suola ja osa jauhoista. Lisää loput jauhot sekä huoneenlämpöiset voi ja juustoraaste. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla lämpimässä vedottomassa paikassa.

 

Vaivaa taikina hyvin ja jaa se neljään osaan. Kauli osat pyöreiksi n. 30 cm. levyiksi. Leikkaa levyt taikinapyörällä kuuteen osaan. Rullaa kolmiot sarviksi leveästä päästä alkaen. Nosta sarvet pelleille ja voitele munalla. Ripota sarville hieman juustoraastetta tai seesaminsiemeniä. Paista 225 °C uunissa noin 10 min.