Juustosarvet
24 kpl
4 dl kevytmaitoa
1 pala hiivaa
1 rkl hunajaa (tai sokeria)
½ tl suolaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
100 g voita (minä käytin Becel juoksevaa)
300 g juustoraastetta (Mustaleima tmv.)
Voiteluun munaa
Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, hunaja, suola ja osa jauhoista. Lisää loput jauhot sekä huoneenlämpöiset voi ja juustoraaste. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla lämpimässä vedottomassa paikassa.
Vaivaa taikina hyvin ja jaa se neljään osaan. Kauli osat pyöreiksi n. 30 cm. levyiksi. Leikkaa levyt taikinapyörällä kuuteen osaan. Rullaa kolmiot sarviksi leveästä päästä alkaen. Nosta sarvet pelleille ja voitele munalla. Ripota sarville hieman juustoraastetta tai seesaminsiemeniä. Paista 225 °C uunissa noin 10 min.
Kommentit